top of page
69375807_2568076696583548_67663651368075

Het Ontstaan 

Welkom op onze website...

 

Hier vindt u meer over het ontstaan van onze passie voor Border Collie’s.

En tevens de basis van onze kennel ‘’One Moment In Time’’ Border Collie’s.

Wij, Nico Claes en Steve Mertens leerden elkaar kennen op 27 November 2009 in Herentals.

Sindsdien zijn we onafscheidelijk. Omdat we graag een huisdier wilden en hoorden van verschillende bronnen dat een Border Collie heel slim is en goed luistert, hebben we ons ingelezen in dit ras en besloten we om in januari 2012 onze eerste Border Collie aan te schaffen. Zij kreeg de naam Tacha.

Ze had geen stamboom, maar was wel heel gezond en we besloten met haar naar de hondenschool te gaan. In het begin wisten we niet goed wat juist de bedoeling was, maar na veel moeite behaalden we na 1 jaar en half toch ons brevet. Toen hadden we echter de smaak te pakken en kochten we onze 2de Border Collie genaamd Lowie. Zo konden we samen trainen en wedstrijden spelen. Sinds 2014 werden we ook lid bij onze huidige hondenschool de Hukkelbergse Hondenvrienden, waar we terecht kwamen door de fokkers van Lowie.

Zij hebben ons heel goed bijgestaan in de opleiding en trainingen van onze honden. In November 2014 kregen we ook de kans om een geplaatst teefje van de Kennel Belle’s Legacy onder onze hoede te nemen. New Star For Belle’s Legacy Of Incka’s Hills (Kelly) bracht ons net als Lowie op een paar Belgian Winners en Grote prijzen van de gehoorzaamheid.Met haar eindigden we zelfs op de 2de plaats in debutanten van de Belgian Winner 2017.

In 2015 hebben we ook One Moment In Time Belle’s Legacy mogen verwelkomen.

Zij deed het ook goed in de gehoorzaamheid en kwam zo ook op de belgian winner en de Beker  van Belgie.

In 2017 had Kelly haar 1ste nestje bij Belle’s Legacy en ze besloten een dochter van haar bij ons te plaatsen. Deze werd Q Don’t Be So Shy Belle’s Legacy. Zij behaalde op 1 jarige leeftijd haar brevet.

Door de ervaring die we mochten opdoen en het leren over het ras en pupjes te mogen helpen verzorgen bij Belle’s Legacy van Walter Renders en Danielle Vereyken, besloten wij in begin 2018 onze kennelnaam One Moment In Time aan te vragen. Verder willen wij gezonde en goed gesocialiseerde pupjes ter wereld brengen.

bottom of page